Magyar designtermékek londoni konténerüzletben

Két hónapon keresztül, megközelítőleg 30 magyar tervező és márka mutatkozhat be az egyedi, szállítmányozási konténerekből kialakított a londoni Boxpark bevásárlóközpont Hungarian Design Pop Up üzletében.

A projekt keretében a nemrégiben megalakult londoni Magyar-Brit Kereskedelmi Kamara a magyar design ügyét szeretné népszerűsíteni, a kétoldalú kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében.

A kelet-londoni üzletben kéthetes tematikus időszakokban mutatkozhatnak be a magyar tervezők és márkák a brit közönségnek, az állandó üzlet mellett pedig a szervezők egyéb programokkal és bemutatókkal is várják majd a látogatókat.

Az egyedi, szállítmányozási konténerekből kialakított Boxpark bevásárlóközpont koncepcióját 2 éve dolgozta ki Roger Wade alapító. A hely mára London egyik legnépszerűbb közösségi térként funkcionáló helyszíne. További érdekessége, hogy kizárólag pop up, vagyis ideiglenes üzleteket kínál, 1 héttől 3 hónapig terjedő időszakokban, garantálva az állandó megújulást.

A pop up konténert a Kamara pályázat útján nyerte el. A Hungarian Design Pop Up projekt keretében kiválasztott márkákról úgy gondolják, megfelelően képviselik a magyar designt Londonban, mindemellett termékeik a helyi vásárlóközönséget is érdekelhetik. A kiállítókat a magyar szervezők úgy válogatták: legyen közöttük pályakezdő, befutott és kevésbé befutott tervező, ismert és kevéssé ismert márkanév, és vannak ikonikussá vált hazai termékek. De akad a kínálatban néhány olyan, amelyről még a hazai közönség sem tudja, hogy magyar, illetve magyar vonatkozású.

A Hungarian Design Pop Up üzletben – többek között – ruházat és cipő, ajándéktárgy, grafika, édesség, bicikli, parfüm, paprikamalom, kozmetika, ékszer, táska és magazin is megtalálható – írta közleményében a projekt szervezője, Iványi Orsolya, a Magyar-Brit Kereskedelmi Kamara marketing vezetője.

A Matyodesign termékei - amelyben a színész Nagy Ervin is látható - szintén megvásárolható Londonban
Az első Matyodesign-ing Nagy Erviné volt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.