Magyar a legjobb doku Kansasban

A legjobb dokumentumfilm díját kapta Moldoványi Ferenc Another Planet / Másik bolygó című alkotása a hét végén zárult Kansasi Nemzetközi Filmfesztiválon.

A négy kontinens gyereksorsait felvonultató alkotás korábban is számos fesztiválsikert aratott - emlékeztetett a Magyar Filmunió szerdai közleménye.

"Az Another Planet a kiszolgáltatott gyermekek sorsán keresztül a lelkek, a remények és a jövő elpusztításáról is szól, anélkül, hogy bármilyen ideológiát próbálna rákényszeríteni a nézőre, csak az emberségre, a szívre és a józan észre apellál, a képek expresszív erejét, és a zenét segítségül hívva. A másik bolygó, az a kisemmizett világ, amivel szembesülnünk kell, meg kell ismernünk, és amit meg kellene változtatnunk, hogy a Föld újra élhető legyen" - fogalmazott a rendező a film honlapján (www.another-planet.eu).

A dokumentumfilmet 2005 őszétől 2007 tavaszáig forgatták, a magyar mozik 2008-ban mutatták be.

Moldoványi Ferenc forgatókönyvíróként is jegyzi a Másik bolygót. A film zeneszerzője Szemző Tibor, operatőre Máthé Tibor, vágója Kornis Anna volt.

A szeptember 30. és október 6. között megrendezett kansasi filmfesztivál zsűrije dokumentumfilm és játékfilm kategóriában adott ki díjat. A filmmustra játékfilmjei közül Robbie Pickering Natural Selection című produkcióját díjazták - derül ki a fesztivál honlapjáról (www.kansasfilm.com).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.