Magyar siker az Avignoni Fesztiválon

A második legjobb előadásnak járó díjat nyerte el az Avignoni Fesztiválon az a színdarab, amelynek egyik főszerepét Goztola Krisztina alakítja. A fiatal tehetség az első magyar prózai színész, aki francia nyelven lépett színpadra a patinás eseményen.

Európa legnagyobb nemzetközi színházi eseményén, az 1947 óta létező Avignoni Fesztiválon Goztola Krisztina júliusban a Du sexe de la femme comme champ de bataille (A női nem olyan, mint egy csatamező) című kétszereplős dráma egyik főszereplőjeként mutatkozhatott be. Matéi Visniec felkavaró története a srebrenicai mészárlás után, egy németországi katonai kórházban játszódik, ahol egy bosnyák és egy amerikai lány találkozik.

A nők elleni nemi erőszakról és az abortuszról szóló darabra Goztola Krisztinának francia színésznőkkel kellett versenyeznie a castingon, de végül ő kapta meg az amerikai Kate szerepét. Az általa alakított pszichológusnő franciául beszél, de amerikai akcentussal, ezért Krisztina beszédórákat vett, hogy tökéletes legyen a kiejtése. Az előadást Bea Gerzsenyi rendezte.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.