Nem is hinné el, mennyien rádióznak az országban

Naponta 5,6 millióan hallgatják, avagy hallgatnak bele a másfélszáz hazai rádió valamelyikének adásába. A magyar rádiózás éppen ma 90 éves, az Egyesült Államokban is csupán öt évvel teszik korábbra az első folyamatos rádiósugárzás beindítását.

December 1. a magyar rádiózás napja – ebből az alkalomból beszélt a rádiózás helyzetéről és múltjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke az m1 aktuális csatornán és a 180 perc című rádióműsorban. Kijelentette, hogy a rádiózás él és virul, népszerűbb mint valaha, és egyetlen más médium sem tudta beelőzni. A rádióhallgatók száma gyarapszik, felmérések szerint 5,6 millióan hallgatnak rádiót egy átlagos napon ma Magyarországon.

- Nem váltak valóra azok a borúlátó jóslatok, amelyek szerint a televízió és az internet a rádiózás végét jelenti. Egyik sem továbbfejlesztett rádió, hanem teljesen más műfaj - mondta Karas Monika. A médiatanács elnöke elmondta: a rádiós piac letisztult, jövedelmező, annyi csatorna működik, amennyi meg tud élni. Több mint másfélszáz rádió van Magyarországon, adásukat 327 adótorony továbbítja, az iparág, a földfelszíni rádiók reklámpiaci összbevétele egyetlen évben, 2014-ben, 9,3 milliárd forint.

A rendszeres, folyamatos rádióadás 90 éve, 1925. december elsején kezdődött Magyarországon, ebből az alkalomból december elseje a magyar rádiózás napja. A médiatanács elnöke szerint a trendeket figyelve a következő 90 évben is lesz magyar rádiózás.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.