Magyar díszlettervező dolgozik a Da Vinci démonai sorozatban

Aki számára hívószó Leonardo da Vinci, azok minden bizonnyal a képernyő elé ülnek, ha a Fox csatornán a Da Vinci démonai sorozat fut. Az Emmy-díjas amerikai történelmi-fikciós sorozat kétségtelenül sokat költ a híres reneszánsz polihisztor életének dokumentált részleteire, és ezt roppant látványosan teszi.

A harmadik évad egy nappal az amerikai premier után, október 25-én vasárnap este indul a Fox-on, s a filmnek magyar vonatkozása is van, legalábbis a készítők között. Egy magyar lány, Ekler Zsófia dolgozik ugyanis a szuperprodukció díszlettervezői között.

Zsófia még a második évadban csatlakozott a Da Vinci démonai stábjához, majd a sorozat készítői olyannyira elégedettek voltak a munkájával, hogy visszahívták a harmadik évadra is.

„A rajzolók, díszlettervezők csapatánál dolgoztam. Modelleket készítettünk: 3D-ben megterveztük, majd felrajzoltuk őket, és átadtuk a kész terveket a díszletépítő csapatnak"– mondja a magyar szakember.

Zsófi három éve él az Egyesült Királyságban, Cardiffban végzett el egy mesterkurzust, a két évad között pedig egy belsőépítész stúdióban dolgozott Walesben. „Azért jó egy ilyen sorozatnál dolgozni, mint a Da Vinci démonai, mert minden epizódban születik valami újdonság, minden rész egy újabb kihívás. A második évadban például dolgoztam a Machupicchu-díszleten, amit nagyon élveztem. A harmadik évadban pedig a fürdőház és a Medici tanácsterem díszletek voltak számomra emlékezetesek, ezekkel foglalkoztam a legtöbbet, a legkedvesebb tervem viszont a Vatikán új folyosórészletének padlóterve volt" – emlékszik vissza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.