Lemezzel ünnepel a tíz éves Magna Cum Laude

KilencszázKilencvenKilenc című új albumát június 5-én mutatja be a Magna Cum Laude a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán. A bandát az elmúlt évtized legnagyobb zenei felfedezésének tartják itthon, Vidéki sanzon című dalával az együttes az egész országot meghódította.

A gyulai illetőségű zenekar tíz évvel ezelőtt alakult, 2003 óta ad ki korongokat. Első nagylemeze 2004-ben jelent meg Hangold újra címmel, majd ezt követte 2006-ban a Minden állomás, s 2007-ben a Magnatofon. Országos áttörést a 2005-ös Vidéki sanzon című szerzeményük hozzott, amely filmzeneként, az S. O. S. Szerelem! betétdalaként vált slágerré. Az együttes 2006-ban Fonogram díjat kapott.

Idén márciusban jelentek meg a hírek arról, hogy a banda stúdióba vonult új lemezének felvételére, melynek címe, 9ilencszáz9ilencven9ilenc az alapítás évét idézi. A rajongók azóta türelmetlenül várják, hogy a lemez dalait élőben is hallhassák. Erre június 5-én, a Petőfi Csarnokban rendezendő jubileumi és lemezbemutató koncerten kerülhet sor, habár már hétvégén, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén is elődtak kettőt az újabb szerzemények közül. A közönség állítólag a Pálinka dalt követelte elsősorban.

A PeCsában Lukács László lesz a zenekar vendége a Tankcsapdából.

 

 

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.