Ma hallgatják meg a Víg és az Operett igazgatójelöltjeit

Ma hallgatja meg a szakmai javaslattevő bizottság a Vígszínház két és a Budapesti Operettszínház négy igazgatójelöltjét. A döntés joga az előbbinél Tarlós István főpolgármesteré, az utóbbinál Balog Zoltán miniszteré. A pályázatokat az anyag benyújtását követő hatvanadik napig kell elbírálni.

A Vígszínházra ketten pályáztak: a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő, valamint Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház direktora. (A szakmából többen találgatnak, hogy a hetvenéves Balázs – koránál fogva – betöltheti-e ezt a posztot.)

A 7 óra 7 színházi portál facebookos bejegyzése szerint: a szakmai bizottság tagja lesz a színész Bodrogi Gyula, a rendező Csiszár Imre, a színész Piros Ildikó, valamint a színész Reviczky Gábor. További két személyt delegál a Vígszínház, kettőt a fővárosi önkormányzat és egyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Operettszínház vezetői mandátuma – akárcsak a Vígé – 2014. január 31-én jár le, így már jó előre meghirdették a direktori pályázatot. A jelenlegi igazgató, Kerényi Miklós Gábor, aki 2001 óta viszi az Operettet, újra pályázik. Kihívói között szerepel a színész Bozsó József, a rendező Nagy Viktor és az operaénekes Tokody Ilona is.

A Nagymező utcai színház vezetői pályázatának szakmai elbírálói: a színész-rendező Huszti Péter, a koreográfus Román Sándor, az énekes Szomor György, valamint a színész Kolti Helga. Két további tagot küld az Operett, kettőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és egyet a fővárosi önkormányzat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.