Ma lesz a tanárok éjszakája

A múzeumok oktatást segítő programjait ismerhetik meg ma éjjel a pedagógusok, a Tanárok éjszakája című akció keretében. A Múzeumok Őszi Fesztiválja eseménysorozatába illeszkedő éjszakán 62 múzeum ingyenes belépést biztosít, az érdeklődőket szórakoztató programok, rendhagyó tárlatvezetések, beszélgetések várják.

A Tanárok éjszakája célja, hogy a pedagógusok az elmúlt mintegy 10 éves időszak fejlesztéseit - amelyek a múzeumi tudásátadás, az élményszerű ismeretszerzés terén történtek - be tudják vonni az oktatás folyamatába, a szórakoztatva tanulás, az élményszerű tanulás lehetőségét biztosítsák a múzeumon keresztül a diákoknak.

Idén immár második alkalommal rendezik meg a Tanárok éjszakáját, amelyen összesen 82 múzeum - 27 budapesti és 55 vidéki intézmény - várja a pedagógusokat.

Tavaly 122 ezren látogatták a Tanárok éjszakáját, amelyet idén a Nemzeti Kulturális Alap 15 millió forinttal támogat. Az Európában is egyedülálló program a hat héten át tartó Múzeumok Őszi Fesztiváljának egyik legnagyobb rendezvénye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.