Ma este debütál Depardieu Szegeden

Kodály Zoltán daljátékával, a Háry Jánossal folytatódik ma a Szegedi Szabadtéri Játékok műsora, a nagyotmondó obsitos történetében Napóleont Gérard Depardieu alakítja.

A rendező Béres Attila szerint Kodály Zoltán műve a magyar színháztörténet legizgalmasabb próbálkozása arra, hogy bemutassa, milyen "az igazán rólunk és nekünk szóló darab". A daljáték zenéje csaknem 70 tagú zenekarral megszólaltatva pedig igazán lenyűgöző - fogalmazott a művész, aki 2009-ben a Cigányszerelem, majd néhány évre rá a Valahol Európában rendezőjeként aratott sikert a fesztiválon.

Az előadás díszletét Cziegler Balázs, a jelmezeket Tihanyi Ildi tervezte, a koreográfiát Juronics Tamás álmodta meg. A hatalmas, csaknem ezer négyzetméteres színpadon álló díszlet központi eleme egy 12 méter magas és 16 méter széles kártyavár. A rendező a nézőkre bízta annak megfejtését, mit is jelent, hogy egy kártyavárban játszódik a darab.

A daljátékban Napóleon alakját Gérard Depardieu formálja meg. A világhírű színész franciául szólal majd meg a színpadon, a császár mondatait pedig egy, a történetbe beépített tolmács fordítja magyarra.

Az előadásban népszerű magyar színészek lesznek Gérard Depardieu partnerei. A nagyotmondó obsitos szerepét Homonnay Zsolt, apját, az öreg Háryt Király Levente játssza. Bodrogi Gyula Ferenc császárként lép színpadra, feleségét Kalocsai Zsuzsa alakítja, Gálvölgyi János pedig Ebelasztin báró alakját ölti magára, Örzsét pedig Bordás Barbara játssza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.