Luke Skywalker átállt a sötét oldalra?

Ahogy közeledik a Star Wars – Az ébredő erő premiere, annál nagyobb a hype George Lucas által megálmodott mese folytatása kapcsán. Noha az ízelítők és az előzetesek nem sokat árultak el a J.J. Abrams rendezte új rész cselekményéről, annyi információ már biztos: Harrison Ford és Carrie Fischer is visszatér Az ébredő erőben. A nagy kérdés azonban csak később ugrott be mindenkinek: Hol van Mark Hamill, azaz miért nem látjuk Luke Skywalkert egyetlen képkockán, de még a plakáton sem?

A semmiképpen sem érdektelen kérdést az Associated Press szegezte neki J.J. Abrams rendezőnek, aki mosolyogva azt mondta, hogy a kérdés jó, de nem válaszol rá. A filmes, aki közmondásosan utál előre beszélni bármilyen mozgóképes vállalkozásáról, azért annyit megjegyzett: nem véletlen, hogy nem látjuk Hamillt. Hovatovább alig várja azt a pillanatot, amikor a Star Wars-rajongók megtudják majd az okot. Egyszóval, meg kell hozzá majd nézniük a filmet. (December 18-án lesz a hazai és a világpremier.)

Az Associated Press videója: 

Az eset újabb okot szolgáltatott arra, hogy a neten elinduljon a találgatás: vajon Luke Skywalker a sötét oldalon fog visszatérni a Star Warsban? Vannak olyan rajongók, akik szerint a főgonosz Kylo Ren maszkja mögött Mark Hamill van és nem Adam Driver, aki a hivatalos szereposztás szerint meg van nevezve. Elvégre, a Skywalker famíliában tényleg tendencia, hogy a férfiak a sötét oldalon végzik.

Az elméletet megerősíti, hogy 2005-ben a Dinner for Five című beszélgetős tévéműsorban Mark Hamill már elpanaszolta, hogy szerinte sokkal jobb lett volna, ha A birodalom visszavág után ő gonoszként, markáns szamuráj frizurával tért volna vissza, és likvidál egy másik főszereplőt, akiért aggódnak a rajongók, jelesül Han Solót vagy Leia hercegnőt. Javaslatait elmondta George Lucasnak, aki azonnal lesöpörte. Az eset érdekessége, hogy a beszélgetős tévéműsorban az asztalnál ült maga J.J. Abrams is, aki nagy figyelemmel itta Hamill szavait. Egyszóval: lehet, hogy itt fogant meg Az ébredő erő alapkonfliktusa?

A Dinner for Five műsora (az idézett rész kb. a 12:10-nél):

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.