Liszt jegyében, Wass Alberttel

Színvonalas programokkal - komoly- és könnyűzenei koncertekkel, balettel, kiállítással, humorral -, a Liszt Ferenc-emlékév jegyében várja az érdeklődőket idén a Siófoki Tavaszi Fesztivál több mint három héten át március 18. és április 9. között.

A rendezvény az összes korosztályt megszólítva, többféle műfajban kínál változatos kulturális programokat, a képzőművészettől a táncon át a komolyzenéig. A fesztivál első napján nyílik a kulturális központ emeleti galériáján Szekeres Erzsébet gödöllői iparművész különlegességnek számító kiállítása, aki színes szőnyegeivel és grafikáival Benedek Elek mesevilágát idézi fel. A megnyitót követően az Apáti Dixieland Band ad koncertet.

A fő programok 19-én indulnak. A Váci Szimfonikus Zenekar és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével adózhat a közönség a 200 éve született világhírű zongoravirtuóz-zeneszerző Liszt Ferenc emlékének. A Kolompos együttes gyermekkoncerttel, Bödőcs Tibor pedig stand-up esttel várja az érdeklődőket. Igazi különlegességnek ígérkezik a Pécsi Balett Giselle című produkciója, egy romantikus darab mai szemmel, amely a szerelem, az árulás, az őrület, a bosszú és a megbocsátás története.

Április 5-én Koncz Zsuzsa koncertezik, április 8-án Rékasi Károly válogat Wass Albert műveiből. Április 9-én a fesztivál záróeseménye a KIKK és a Siófoki Alkotók Körének közös szervezésű templomi előadása és koncertje lesz a Római Katolikus Plébániatemplomban, amikor Liszt géniusza az orgonazenében címmel hallható Teleki Miklós előadása és koncertje - írja a kultura.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.