Licit Törőcsik Mari jelmezére

Radikálisan csökkent a 15. évfordulóját ünneplő Maladype működési támogatása. Kreatív támogatói programmal reagál a színház a helyzetre. Ezúttal a történetét meghatározó 2008 és 2014 között létrejött emblematikus és világlátott előadások (például a Leonce és Léna, Tojáséj, Übü király, Lorenzaccio, Platonov) egy-­egy emlékezetes rekvizitumát bocsátja aukcióra Bázisán (1088 Mikszáth Kálmán tér 2.).

A Színházak éjszakáján, szeptember 19­-én, délután fél hattól Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökének közreműködésével rendezett aukción a látogatók licitálhatnak a Maladype Színház díszletelemeire, kellékeire, jelmezeire, és a színház előadásaiban szereplő egyedi, a színház alkotói által dedikált tárgyak tulajdonosai lehetnek – írta a Színház.hu.

Elárverezik – többek között – Törőcsik Mari, Ladányi Andrea és Kuna Károly jelmezeit a Figaro házassága, a Pokol és a Don Carlos előadásokból. Licitálhatnak az érdeklődők a Platonov egyedi készítésű biliárdasztalára és a hozzá tartozó teljes biliárdszettre, a Pokol-előadás csontvázszerű forgó trónszékére, amely az Alien­-filmek tervezője, Hans Rudolf Giger dolgozószobájában megtalálható karosszék pontos másolata, Salvador Dali Gala és Dali az égben című művének Ambrus Mária tervezte mennyezetre kifeszíthető vászonra printelt másolatára a Don Juanból, Katus György szobrászművész flamingójára a Tojáséjből, a Stílusgyakorlatok különböző korokat idéző elegáns jelmezeire.

Az aukcióban részt vevő tárgyak képekkel illusztrált listája, a hozzájuk tartozó kikiáltási összegekkel, megtalálható a Maladype Színház honlapján.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.