Lemondott a zeneigazgató

Lemondott Alpaslan Ertüngealp, a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar török származású zeneigazgatója, mert úgy látja, az együttes fejlődésének lehetőségei nem adottak.

Ertüngealp a 2008-2009-es szezon utolsó bérletes hangversenyén, még csütörtökön a közönséghez fordulva tette teljesen váratlan bejelentését, amely szerint megválik zeneigazgatói pozíciójától, de vendégkarmesterként a továbbiakban is szívesen jön majd Szombathelyre - olvasható a zenekar közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Döntésének okait a távozó zeneigazgató nem tárta fel, azokról tájékoztatása szerint előzetesen a szimfonikus zenekar igazgatója, Mérei Tamás sem tudott.

A hét folyamán az igazgatóval történő megbeszélés tárgyát képezi a közös megegyezéses szerződésbontás kérdése és a már lekötött koncertek, fellépések sorsa - tartalmazza a zenekar közleménye.

Alpaslan Ertüngealp korábban vendégkarmesterként is tevékenykedett a Savaria Szimfonikus Zenekarnál, majd 2007-ben írt alá öt évre szóló szerződést.

A zeneigazgató a Vas Népe szombati számában úgy nyilatkozott, hogy az együttes további fejlődésének nem látja biztosítékait. Hozzátette: nem anyagiakra, hanem elsősorban szervezeti, működési feltételekre gondol.

Hangsúlyozta, senkivel sincs személyes konfliktusa, de szerinte a további színvonalbeli fejlődésnek olyan feltételei lennének, amelyek jelenleg nem adottak Szombathelyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.