Leállították az ásatásokat

Ideiglenesen felfüggesztette az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti nyomvonalán folyó régészeti ásatást a Móra Ferenc Múzeum - tájékoztatott az intézmény sajtóreferense. A Nemzeti Örökségvédelmi Központ még az áprilisi munkákat sem fizette ki.

"Erre a lépésre azért kényszerült a közgyűjtemény, mert a múzeummal szerződéses kapcsolatban álló Nemzeti Örökségvédelmi Központ (NÖK) még az áprilisi régészeti munkák ellenértékét sem fizette ki. A Csongrád megyei múzeum tovább már nem tudja megelőlegezni a feltárás költségeit" - áll a közleményben.

Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtóreferense azt írta: az ásatás felfüggesztése már csak azért is fájdalmas, mert az elmúlt nyár folyamán minden eddiginél  intenzívebben haladt a munka, "a régészeken nem múlhatott volna a határidőre történő befejezés."

A gyűjtemény ugyanakkor azt helyezte kilátásba, hogy amennyiben a Móra Ferenc Múzeum számlájára megérkezik a már régen elvégzett munkák ellenértéke, s garanciát is kapnak a jövőbeli pontos kifizetésekre, azonnal újraindítják a leállított munkálatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.