Látogatható Szász Endre kúriája

Szeptember másodikától mindenki számára látogatható lesz a várdai Szász-kúria, ahol élete utolsó évtizedében élt és dolgozott Szász Endre világhírű festőművész.

Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin előzetes bejelentkezés alapján - belépődíj ellenében - fogadja az érdeklődőket, akiknek a 2003-ban elhunyt Szász Endre életművéből mutat be válogatást és tárlatlátogatást szervez.

    Elsőként a várdaiak kaptak meghívást péntekre a kúriába - újságolta Varga András polgármester, hozzátéve: örömmel fogadták az invitálást, hiszen ezzel régi vágya teljesült az egykor a kúriában dolgozó, ott tanuló, vagy éppen szabadidejét az ifjúsági klubban töltő helybelieknek.   

"Én magam is ott jártam iskolába" - idézte fel a polgármester, megjegyezve: jó lesz újra látni a régi kedves helyeket, megnézni a változásokat.   

Korábban az iskola mellett a kúriában volt a kultúrház, a de egy időben a helyi tanácsnak is otthont adott az épület. Szász Endre és felesége 1992-ben költözött be a kúriába, amelyet előtte két éven át újítottak fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.