Latinul a Ráday utcában

A Ráday utcai IF kávézóban játszik szombat este fél nyolctól a Violon d' Agnes zenekar, a latin jazz jeles honi képviselője.

A formáció bővült – a varázs azonban ugyanaz maradt. A varázs, amit évekkel ezelőtt Nizzában a NICE MATIN cikke írt le elsőként, és ezzel elkeresztelte a produkciót. A zenekar névadója, Bárkay Ágnes hegedűje élesen, szenvedélyesen megszólalva kavarja fel érzéseinket, állítja meg az időt. Lehet a Cote d ’azure, lehet a Ráday utca, az érzékeinket és az érzelmeinket ugyanúgy érinti meg ez a zene. A hangzás egyedi, a zenészek kiválóak. A műfajt leginkább  latin jazzként aposztrofálhatjuk, tehát sok minden belefér – Chick Coreától Piazzoláig.

A zenész hétéves kora óta hegedül, klasszikus szakon végzett a Budapesti Zeneművészeti Főiskolán, szimfonikus zenekarokban játszott. Főiskolai évei után bejárta Európát, elsősorban Franciaországban zenélt, ott csábította el a jazz világa.

Hegedűjátékában jelen van a klasszikus csillogás és a felszabadult improvizáció egyaránt. A formáció olyan ismert hazai zenészekkel egészül ki, mint Horváth Tojás Gábor (zongora), Horváth Balázs (bőgő) és Gavallér Csaba (dob).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.