Gombás palacsintatorta

Előkészítési idő: 35 perc

Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre: 500 g csiperkegomba, 1 db vöröshagyma, 150 g füstölt edami sajt, 100 g parmezán, 8 ek. kefir, 1/2 kk. enyhe (mild) curry, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só

Palacsintatésztához: 15 dkg simaliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 dl olaj

A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárát, apróra felaprítjuk, majd egy serpenyőben addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.

A hagymát felaprítjuk, a curry-vel a gombához keverjük, majd egy tálkában elkeverjük 4 evőkanál kefirrel.

Lereszeljük a sajtokat, majd összekeverjük.

Elkészítjük a palacsintatésztát, majd palacsintákat sütünk.

Egy tepsibe sütőpapírra teszünk egy kisütött palacsintát, egyenletesen elkenünk rajta 2 evőkanál kefires gombát, és megszórjuk sajttal. Helyezzük rá a következő palacsintát, majd kenjük meg gombával, és szórjuk meg sajttal.

Ezt ismételjük meg összesen hatszor.

A végén a maradék sajtot elkeverjük 4 evőkanál kefirrel, és a hetedik palacsinta tetejére kenjük.

Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon 20 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.