Gombás palacsintatorta
Előkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre: 500 g csiperkegomba, 1 db vöröshagyma, 150 g füstölt edami sajt, 100 g parmezán, 8 ek. kefir, 1/2 kk. enyhe (mild) curry, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
Palacsintatésztához: 15 dkg simaliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 db tojás, 3 dl tej, 2 dl szénsavas ásványvíz, 1 dl olaj
A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárát, apróra felaprítjuk, majd egy serpenyőben addig pároljuk, amíg a leve el nem fő.
A hagymát felaprítjuk, a curry-vel a gombához keverjük, majd egy tálkában elkeverjük 4 evőkanál kefirrel.
Lereszeljük a sajtokat, majd összekeverjük.
Elkészítjük a palacsintatésztát, majd palacsintákat sütünk.
Egy tepsibe sütőpapírra teszünk egy kisütött palacsintát, egyenletesen elkenünk rajta 2 evőkanál kefires gombát, és megszórjuk sajttal. Helyezzük rá a következő palacsintát, majd kenjük meg gombával, és szórjuk meg sajttal.
Ezt ismételjük meg összesen hatszor.
A végén a maradék sajtot elkeverjük 4 evőkanál kefirrel, és a hetedik palacsinta tetejére kenjük.
Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon 20 percig sütjük.