Édes-pikáns zelleres gombaleves
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre: 500 g csiperkegomba, 2 db zellerszár, 5 dkg vaj, 200 g sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 1 db egész szárított csili (elhagyható), 1/2 kk. kurkuma, 1 kk. szárított tárkony, 1 kk. szárított kerti kakukkfű, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, majd egy edényben a csilivel együtt kevés olajon megpároljuk.
A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárát, négybe vágjuk, majd egy serpenyőben vajon addig pároljuk, amíg bőséges levet nem ereszt. A zellerszárat megmossuk, megtisztítjuk, ferdén nagy darabokra szeleteljük, a fűszerekkel együtt a gombához adjuk, majd megkeverjük, és levesszük a tűzről.
A párolt sárgarépát felöntjük 3 dl vízzel, mixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe.
Hozzáöntjük a gombás keveréket, sózzuk, majd felforraljuk.
Tálalás előtt lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk.