Röviden

Színház Szabolcsban, Mendelssohn a Zeneakadémián, Eurimages-születésnap. Kishírek a nagyvilágból.

Színházi rendezvények Szabolcsban

Számos színházi program várja a látogatókat idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Június 18. és 27. között a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválját tartják Kisvárdán. Július 1. és augusztus 31. között a kisvárdai Várszínházi Esték, június 12. és augusztus 25. között a Nyíregyházi Nyár, valamint a Sóstói Színházi Esték is színesítik a palettát. Július 10. és 12. között nemzetközi utcaszínházi fesztivál lesz Nyírbátorban. A Vidor Fesztivál augusztus 28. és szeptember 5. között lesz Nyíregyházán. (MTI)

Mendelssohn a Zeneakadémián

Ünnepi hangversennyel tiszteleg a 200 éve született német zeneszerző, Felix Mendelssohn-Bartholdy előtt vasárnap este a Zeneakadémián a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar. Az estet Keller András vezényli. A korai romantika egyik legnagyobb mesterének életművéből érdekes és népszerű alkotások hangzanak el: az első vonósszimfóniája, a h-moll szimfónia, és az e-moll hegedűverseny. (MTI)

Eurimages-születésnap

Rekordszámú, Eurimages által támogatott alkotást mutat be a május 13-án kezdődő 62. Cannes-i Filmfesztivál: az Európa Tanács strasbourgi székhelyű filmalapja így ünnepli 20. születésnapját. A bemutatott filmek alkotói között megtaláljuk Michael Hanekét, Alain Resnais-t és Marco Bellocchiót. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.