Víg-szezon Eszenyivel

Olyan Vígszínházat szeretnék, amely segít élni - mondta tegnapi tájékoztatóján Eszenyi Enikő igazgató, aki azt is bejelentette: nem emelik bérleteik árát. A Víg három játszóhelyén nyolc premiert tart.

A Szent István körúti teátrum többféle koprodukcióban gondolkodik - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Eszenyi Enikő igazgató. Közös bérletet indít például az Operettel, illetve a Katona József és az Örkény Színházzal. A teátrum előző direktora, Marton László, a mostani főrendező az Operaházzal közös előadást rendezi a Vígben: a Varázsfuvolát operaénekesekkel. Budapesten először dolgozik Molnár Ferenc-darabon: a Játék a kastélyban premierje októberben várható.

Nem ez a Víg első premierje, hanem Shakespeare Othellója, amelyet Eszenyi állít színpadra, vendégművészekkel a főszerepekben. A mórt az egykori Krétakörös Nagy Zsolt játssza, Jagót pedig a Katona József Színház tagja, Fekete Ernő. Desdemonának a szabadkai színésznőt, Béres Mártát hívta.

Eszenyi mesélt arról is, hogy a Víg új arculatára tervpályázatot írtak ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak, a képzős diákoktól pedig az Othellóhoz várnak jelmezterveket. Szeptember 12-én megint nyílt napot tart a teátrum, másnap pedig a Magyar Dal Napját ünneplik. Most péntekre, azaz május 1-jére zenés évadismertető és bérletárusítással kombinált Víg-majálisra invitálják a közönséget. Este A padlás című musical 700. előadását ünneplik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.