Garnélafalatok bazsalikomos-mentás pestóval
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 35 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 40 dkg friss garnélarák, 3 gerezd fokhagyma, 2 db citrom, 2 ek. apróra vágott friss borsmenta
A PESTÓHOZ: 10 dkg reszelt parmezán sajt, 4 ek. apróra vágott friss borsmenta, 4 ek. apróra vágott friss bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. tejföl, 1 ek. borecet, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 kk. tengeri só
Mossuk és tisztítsuk meg a rákokat (a farkukat hagyjuk rajta, mert az finom ropogósra sül, és ehető). Hosszanti irányba vágjuk be félig a hátukat, és mossuk meg ismét őket.
A zúzott foghagymákat és egy citrom levét keverjük el az olajban, majd tegyük bele a rákokat is, és hagyjuk állni, pácolódni 20 percig.
Reszeljük le a parmezánt, majd a többi hozzávalóval robotgéppel pépesítjük.
A rákokat forró olajban süssük ki, és a pestóval előételként fogyasszuk. Száraz fehérbor illik hozzá.