Garnélafalatok bazsalikomos-mentás pestóval

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 35 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 40 dkg friss garnélarák, 3 gerezd fokhagyma, 2 db citrom, 2 ek. apróra vágott friss borsmenta

A PESTÓHOZ: 10 dkg reszelt parmezán sajt, 4 ek. apróra vágott friss borsmenta, 4 ek. apróra vágott friss bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. tejföl, 1 ek. borecet, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 kk. tengeri só

Mossuk és tisztítsuk meg a rákokat (a farkukat hagyjuk rajta, mert az finom ropogósra sül, és ehető). Hosszanti irányba vágjuk be félig a hátukat, és mossuk meg ismét őket.

A zúzott foghagymákat és egy citrom levét keverjük el az olajban, majd tegyük bele a rákokat is, és hagyjuk állni, pácolódni 20 percig.

Reszeljük le a parmezánt, majd a többi hozzávalóval robotgéppel pépesítjük.

A rákokat forró olajban süssük ki, és a pestóval előételként fogyasszuk. Száraz fehérbor illik hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.