Tojásos brokkolileves tormával
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 35 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 500 gr brokkoli, 4 db főtt tojás sárgája, 2 dl tejföl, 1 db lila hagyma, 1 kk. Vegeta fűszerkeverék, 2 kk. szárított bazsalikom, 0,8 l víz, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 2 kk. tengeri só
A lila hagymát felaprítjuk, és 0,25 dl olívaolajon üvegesre pároljuk.
A brokkolit megmossuk, virágaira szedjük, majd a hagymához keverjük, és puhára pároljuk.
Főzzük keményre a tojásokat, a sárgáját robotgéppel a brokkolival és a tejföllel együtt pépesítsük.
Öntsük vissza az edénybe, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a Vegetát és a bazsalikomot, sózzuk és kis lángon főzzük 10 percig, majd fedjük le, és hagyjuk összeérni az ízeket.
Tálaláskor ízlés szerint 1/2 vagy 1 kávéskanálnyi tormával tálaljuk.