Könyvünnep

Úgy tűnik, végre megtalálta végleges helyét a hazai könyvesszakma legnagyobb szabású bemutatója. A XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idén már otthonosan rendezkedik be a budai Millenáris Park épületeiben és külső terein. Gyarapodott a hazai és külföldi résztvevők száma: a fő kiállítási helyszínnek számító Jövő házában, valamint a Fogadóban és a parkban összesen 136 stand várja az érdeklődőket. Kilenc előadóteremben (köztük a Teátruméban is) sorjáznak a programok: könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, fölolvasások, dedikálások, ismeretterjesztő és színpadi előadások, zenés műsorok. És már nem kell hazamenni hat órakor, mert meghosszabbították a nyitva tartást szombat este nyolcig, csütörtökön, pénteken és vasárnap este hétig.

Az idei díszvendég, a nálunk is több könyve alapján ismert orosz Ljudmila Ulickaja először csütörtök délután négykor mutatkozik be pódiumbeszélgetésen, de a következő napokon is találkozhatunk vele új könyve, a Magvetőnél megjelent Daniel Stein, tolmács című bemutatóján vagy a dedikálásokon. Több mint harminc pódiumrendezvényen szerepelnek a díszvendég ország, Románia - román vagy magyar nyelven alkotó - szerzői, kiadói és irodalmi szakemberei. Összesen 23 országból érkeznek íróvendégek.

Bár a könyvfesztivál valamennyi könyves műfaj egységes ünnepe, a megjelenő újdonságok nagyságára jellemző, hogy csak a hazai szépírók, költők új munkái közül mintegy kéttucatnyi jelenik meg a standokon. A Kossuth a fesztiválon indítja el nagyszabású vállalkozását, a Magyarország történetét közreadó 24 kötetét. Nagy hangsúllyal szerepelnek a mustrán az idei Kálvin-év református kiadványai. És a szép számmal jelentkező ismeretterjesztő és tudományos primőrök mellett a látogatók megismerkedhetnek az e-bookkal és a könyvszakma más informatikai újdonságaival is.

Idén már otthonos a könyvfesztivál a Millenáris épületeiben és külső terein
Idén már otthonos a könyvfesztivál a Millenáris épületeiben és külső terein
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.