Datolyás lazaccal töltött óriás kagylótészta
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE: 8 db óriás kagylótészta, 20 dkg lazac (filé vagy szelet), 6 szem datolya, 4 ek. kókusztej, 1/2 kk. őrölt feketebors, 1 kk. bazsalikom, 10 szem egész rózsabors, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
Forraljunk vizet, és főzzük meg al dente - "ami jó a fognak": a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta - az óriás kagylótésztát.
Először sózzuk meg a lazacot, majd kevés olajon süssük mindkét oldalát 1-1 percig úgy, hogy aranysárga legyen.
A datolyát vágjuk apró darabokra, és robotgéppel a hallal és a kókusztejjel pépesítsük.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a bazsalikomot, a borsot, a rózsaborsot és kevés sót.
Töltsük meg a tésztát a lazacos péppel, és először a lazacos részét süssük aranysárgára, majd forgassuk bele a tésztát is a forró olajba.