Datolyás lazaccal töltött óriás kagylótészta

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE: 8 db óriás kagylótészta, 20 dkg lazac (filé vagy szelet), 6 szem datolya, 4 ek. kókusztej, 1/2 kk. őrölt feketebors, 1 kk. bazsalikom, 10 szem egész rózsabors, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só

Forraljunk vizet, és főzzük meg al dente - "ami jó a fognak": a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta - az óriás kagylótésztát.

Először sózzuk meg a lazacot, majd kevés olajon süssük mindkét oldalát 1-1 percig úgy, hogy aranysárga legyen.

A datolyát vágjuk apró darabokra, és robotgéppel a hallal és a kókusztejjel pépesítsük.

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a bazsalikomot, a borsot, a rózsaborsot és kevés sót.

Töltsük meg a tésztát a lazacos péppel, és először a lazacos részét süssük aranysárgára, majd forgassuk bele a tésztát is a forró olajba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.