Tökmagos kelbimbó leves
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 10 dkg kelbimbó, 1 db vöröshagyma, 3 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 4 ek. hántolt tökmag, 1 kk. Vegeta fűszerkeverék, 1 kk. őrölt pirospaprika (ízlés szerint lehet erős), 5 szem egész fekete bors, 0,8 l víz, 0,5 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
A vöröshagymát, az újhagymát és a sárgarépát felaprítjuk, majd 0,25 dl olajon megpároljuk.
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a borsot, a Vegetát és a pirospaprikát, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.
A kelbimbókat megmossuk, félbevágjuk, és a levesbe tesszük, majd 10 percig főzzük. Beleöntjük a maradék olajat, lefedjük, és tálalás előtt hagyjuk még 5 percig összeérni az ízeket.
Tálaláskor szórjuk meg 1-1 evőkanál tökmaggal.