Majális a Nagy-Duna mentében

A 436-os nosztalgiavillamoson, tehát erősen kötött pályán ismertették a 2. Urbitális majális programkínálatát tegnap a sajtóval. Mint megtudhattuk, az idei kultúrfolyam a Duna folyamra fókuszál, ezt az egybegyűlteknek ajándékként kiosztott Duna kaviccsal is nyomatékosították a szervezők.

A Studio Metropolitana Kht. számos civil szervezet, cég, intézmény támogatásával az idén másodszorra rendezi meg az Urbitális majális című programsorozatot, a május 1. és 31. közé eső, vérmes reményeik szerint az évszaknak megfelelő időjárású hetekben. Az egybegyűltek tájékoztatásához az urbánus létforma egyik legmeghatározóbb attribútumát, azaz a jó öreg sárga villamost használták eszközül, szó szerint: a 436-os nosztalgiavillamos elgurult néhány helyszín mellett, a 2-es vonalán.

A tavalyi rendezvénysorozattal ellentétben emez nem óhajtja átkarolni az egész várost, hanem kifejezetten a Dunára és annak két partjára koncentrál majd. Hatvan különféle program lesz, amely valamilyen módon a folyamhoz kapcsolódik, azzal a vezéreszmével, hogy beszéljük át, milyen legyen Budapest.

A sorozat hivatalosan az A38-as Hajón indul május 2-án, de már előtte is lesznek látni- és hallanivalók. Mindjárt május elsején megnyitnak például két izgalmasnak ígérkező kiállítást, az egyik, amely az Andrássy úti kandelábereken lesz követhető, arról szól, hogyan látják a várost a reklámfotósok és fotóriporterek, a másik pedig a Dunától kissé távol eső Szemlőhegyi barlangban látható majd, bár tény, hogy a tárlat címe: Élő Duna.

Néhány további attrakció, messze a teljesség igénye nélkül: Számháború a Kossuth téri csalitosban, de félreértés ne essék, nem visszaszámláló háború, hanem klasszikus, kifejezetten gyerekeknek, számokkal a homlokon. Duna menti autóstopverseny 3-5 fős csapatoknak, amelyeknek egészen Pozsonyig és vissza kell utazniuk a folyó mentén (május 9., Erzsébet téri Gödör). Duna Duma: a beszélgetésen Duna- témájú egyetemi kutatásokat vitathatnak meg az érdeklődők (május 12., Szimpla kert). Dunai városfejlesztői túra: az érdeklődők hajón suhanva nézhetik meg, milyen fejlesztések zajlanak a két parton, és milyenek várhatók. Papírhajó-úsztatás: május 16-án, a margitszigeti bejáró alatt egy nagy közös összeborulás közepette mindenki, aki az ilyesmire fogékony, vízre bocsáthatja saját vízi járművét.

További részletek a rendezvény honlapján, a www.urbitalis.hu-n olvashatók.

Sajtótájékoztató a nosztalgiavillamoson
Sajtótájékoztató a nosztalgiavillamoson
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.