Brokkolis tészta édes-pikáns diós öntettel

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 2 személyre: 250 g brokkoli, 2 ek. méz, 5 gerezd fokhagyma, 5 dkg dió, 1/2 kk. őrölt csilipaprika, 1 tk. bazsalikom, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só

Egy tésztafőző edényben forraljunk fel vizet kevés sóval és olajjal.

A diót törjük össze, és egy serpenyőben - olaj nélkül - gyakori keverés mellett pirítsuk 2 percet, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá az olívaolajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a csilit és süssük fél percet, majd vegyük ki egy tálkába.

Tegyük a tésztát a forrásban lévő vízbe, és főzzük al dente (ami jó a fognak) keménységűre.

A brokkolit szedjük virágaira, és a már használt serpenyőben, kevés olajon süssük 3-4 percet, míg élénkzöld színe nem lesz, majd sózzuk és szórjuk meg bazsalikommal.

A tésztát még forrón keverjük el az öntettel, majd a brokkolival ízlésesen tálaljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.