Brokkolis tészta édes-pikáns diós öntettel
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 személyre: 250 g brokkoli, 2 ek. méz, 5 gerezd fokhagyma, 5 dkg dió, 1/2 kk. őrölt csilipaprika, 1 tk. bazsalikom, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
Egy tésztafőző edényben forraljunk fel vizet kevés sóval és olajjal.
A diót törjük össze, és egy serpenyőben - olaj nélkül - gyakori keverés mellett pirítsuk 2 percet, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá az olívaolajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a csilit és süssük fél percet, majd vegyük ki egy tálkába.
Tegyük a tésztát a forrásban lévő vízbe, és főzzük al dente (ami jó a fognak) keménységűre.
A brokkolit szedjük virágaira, és a már használt serpenyőben, kevés olajon süssük 3-4 percet, míg élénkzöld színe nem lesz, majd sózzuk és szórjuk meg bazsalikommal.
A tésztát még forrón keverjük el az öntettel, majd a brokkolival ízlésesen tálaljuk.