Fehér afrikai halleves
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg friss afrikai harcsafilé (pangasius), 3 db citrom, 1 db vöröshagyma, 7 db babérlevél, 10 szem egész fehér bors, 5 szem egész fekete bors, 1/2 kk. őrölt csili (elhagyható), 1,2 l víz, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A halfiléket hosszában kettévágjuk, majd feldaraboljuk. A hagymával elkeverjük, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett 1 percig kicsit átsütjük, majd 1,2 liter vízzel felöntjük.
A citromot jól megmossuk, 4 részre vágjuk, beletesszük a levesbe, majd hozzáadjuk a babérleveleket és a borsot is. Húsz percet kis lángon főzzük, néha megkeverjük.
Tálaláskor ízlés szerint nyomjunk bele citromot (1/4) és szórjunk bele egy csipetnyi csilit.