Zöldfűszeres lepényhal aszalt szilvával és mandulás sárgarépával

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet friss lepényhalfilé, 12 szem magozott aszalt szilva, 4 db közepes sárgarépa, 12 szem mandula, 1/2 kk. borsikafű, 1 tk. zsálya, 1 tk. kakukkfű, 1 tk. rozmaring, 1 tk. oregánó, 1 tk. bazsalikom, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, tengeri só

A halfiléket megmossuk, besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Fűszermozsárban a zöldfűszereket összetörjük, majd egy tálkában kevés olajjal összekeverjük. A besózott halakat a zöldfűszeres keverékkel mindkét oldalukon bekenjük. Kevés olívaolajban, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony, hosszú csíkokra szeleteljük.

Az aszalt szilvát megmossuk, a mandulákat éles késsel vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban először pár percig megpároljuk a sárgarépát, amitől édeskés ízt kap, majd az aszalt szilvát is pár percig pároljuk, és miután kivettük, a mandulaszeleteket is megpirítjuk az olívaolajon.

Tálaláskor a zöldfűszeres hal mellé köretként a párolt sárgarépából kis halmot képzünk, az aszalt szilvát rátesszük, majd megszórjuk a mandulával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.