Zöldfűszeres lepényhal aszalt szilvával és mandulás sárgarépával
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet friss lepényhalfilé, 12 szem magozott aszalt szilva, 4 db közepes sárgarépa, 12 szem mandula, 1/2 kk. borsikafű, 1 tk. zsálya, 1 tk. kakukkfű, 1 tk. rozmaring, 1 tk. oregánó, 1 tk. bazsalikom, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, tengeri só
A halfiléket megmossuk, besózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Fűszermozsárban a zöldfűszereket összetörjük, majd egy tálkában kevés olajjal összekeverjük. A besózott halakat a zöldfűszeres keverékkel mindkét oldalukon bekenjük. Kevés olívaolajban, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony, hosszú csíkokra szeleteljük.
Az aszalt szilvát megmossuk, a mandulákat éles késsel vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban először pár percig megpároljuk a sárgarépát, amitől édeskés ízt kap, majd az aszalt szilvát is pár percig pároljuk, és miután kivettük, a mandulaszeleteket is megpirítjuk az olívaolajon.
Tálaláskor a zöldfűszeres hal mellé köretként a párolt sárgarépából kis halmot képzünk, az aszalt szilvát rátesszük, majd megszórjuk a mandulával.