Spagetti zöldmárványos mártással
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 150 gr márványsajt vagy gorgonzola, 500 gr spagetti, 50 gr vaj, 2 dl joghurt, 1 kk. liszt, 4 szál zöldhagyma, 1 kk. szárított bazsalikom, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1 kk. tengeri só
Egy tésztafőző edényben tegyünk fel vizet forralni kevés sóval és olajjal.
A zöldhagymát mossuk meg, majd szeleteljük fel.
Egy kisebb edényben olvaszszuk meg a vajat, és tegyük bele az apró kockákra darabolt sajtot. Folyamatos keverés mellett olvaszszuk meg a sajtot, majd adjuk hozzá a zöldhagymát.
Tegyük a tésztát a forrásban lévő vízbe, és főzzük al dente ("Ami jó a fognak" - a nem puhára főzött tészta) keménységűre.
Egy pohárban keverjük el a lisztet kevés joghurttal (1/2 dl), és adjuk a sajthoz, majd a maradék joghurtot is öntsük hozzá.
Kis lángon, folyamatos keverés mellett 3-4 percig sűrítjük, majd ízlésesen a tésztával tálaljuk.