Fokhagymás ropogós rákok
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
SÜTÉSI IDŐ: 2 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 10 db friss garnélarák, 1/2 kg teljes kiőrlésű tönköly toastkenyér, 6 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, 1 kk. szárított petrezselyem, 1 dl hidegen sajtolt, olívaolaj, 1/2 kk. tengeri só
Mossuk meg és tisztítsuk meg a rákokat (a farkukat hagyjuk rajta, mert az finom ropogósra sül és ehető, aki szereti). Hosszanti irányba vágjuk be félig a hátukat és mossuk meg ismét őket.
A zúzott fokhagymákat keverjük el az olajban, majd a rákokat is, és hagyjuk állni, pácolódni.
A kenyerekből egy pohár segítségével szaggassunk körformát, majd toastsütőben vagy kenyérpirítóban pirítsuk barnára.
A kenyér után a rákokat is süssük meg serpenyőben kevés olajon vagy toastsütőben.
A ropogós kenyerekre tegyünk keveset a fokhagymás olajból, majd rá a rákokat és egy darab citrommal, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Előételként fogyasszuk, finom száraz fehérborral.