Tőkehal kesudiós pikáns bundában, rotyogtatott paprikával

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc

SÜTÉSI IDŐ: 35-40 perc

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE: 40 dkg friss tőkehalfilé, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db vöröshagyma, 1/2 kk. őrölt fehérbors, 1/2 kk. őrölt színes bors (fehér, zöld, fekete, rózsa), 1 kk. szárított bazsalikom, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/ kk. tengeri só

BUNDÁHOZ: 50 gr kesudió, 1 kk. vindaloo curry fűszer, 2 kk. sima liszt, 1 kk. tengeri só

A hagymát felaprítjuk, a paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, majd felszeleteljük.

Serpenyőben olajat forrósítunk, majd először a hagymát, majd a paprikát tesszük bele, kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a borsot, a bazsalikomot, és egy tűzálló edénybe tesszük.

A halfiléket megmossuk, a tengeri sóval egy kicsit bedörzsöljük.

A kesudiót egy mozsárban finomra törjük, hozzáadjuk a curryt és a lisztet, jól elkeverjük. A halfilék egyik oldalát kissé belenyomjuk a kesudiós keverékbe, majd kevés forró olajban a bundás oldalát hirtelen megsütjük (kb. 1 perc). A félig sült halszeleteket a bundás oldalukkal felfelé ráfektetjük a hagymás paprikára, és a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben (a sütő felső szintjén) 25-30 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.