Tőkehal mazsolás spenótágyon pörkölt fenyőmaggal
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
SÜTÉSI IDŐ: 30-35 perc
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE: 40 dkg friss tőkehalfilé, 200 gr tisztított spenótlevél, 5 gerezd fokhagyma, 50 gr mazsola, 2 ek. fenyőmag, 2 ek. liszt, 2 kk. őrölt pirospaprika, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1/2 kk. tengeri só
A mazsolát megmossuk, majd 10 percig vízbe beáztatjuk.
A fokhagymát felaprítjuk, és kevés forró olajon folyamatosan keverve egy percig sütjük, majd egy tálkában félretesszük.
A spenótot olajon megfonnyasztjuk, a mazsolát leszűrjük, hozzákeverjük, és addig sütjük, kevergetjük, amíg az összes lé el nem párolog róla.
Száraz serpenyőben a fenyőmagot sűrűn kevergetve világosbarnára pörköljük, s a fokhagymás olajhoz öntjük.
A halfiléket megmossuk, tengeri sóval gyengén bedörzsöljük, majd a pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk. Kiolajozott tepsiben, 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Keverjük össze a mazsolás spenótot a fokhagymás fenyőmaggal, és egy serpenyőben egy-két perc alatt felmelegítve tálaljuk a halhoz.