Röviden

A legbarátibb múzeum

A közönség a Magyar Turizmus Zrt. internetes játékának segítségével dönthet arról, hogy melyik muzeális intézmény érdemelje ki a 2009 Vendégbarát Múzeuma címet és az ezzel járó promóciós támogatást.
Az online szavazás április 1-jén kezdődik a www.vendegvaro.hu internetes portálon, és május 3-án zárul le; az eredményt a Múzeumok Majálisán hirdetik ki. (B. T.)

Márai-szeminárium a Kaliforniai Egyetemen

Márai Sándor családtagjai jelenlétében került sor pénteken, Los Angelesben, a Kaliforniai Egyetemen (UCLA) rendezett szemináriumra, az író halálának 20. évfordulója alkalmából. Ungvári Tamás, a UCLA professzora a közép-európai Márairól beszélt. Mészáros Tibor, a Márai-bibliográfia szerzője Márai szülővárosához, Kassához és Magyarországhoz való viszonyát elemezte. Többen, így Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznő és Leslie Gaal, az immár 45 kiadóra, 36 nyelvre kiterjedő Márai-kiadások jogutódja, az íróval kapcsolatos személyes emlékeiket is megosztották a jelenlévőkkel. (Sz. L. L.)

Megnyílt a Deszka Fesztivál

Vasárnap ünnepélyes megnyitóval, majd kamara- és nagyszínházi bemutatóval kezdődött meg a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál. A kortárs magyar dráma idei seregszemléje, melynek díszvendége Hubay Miklós Kossuth-díjas író lesz, március 8-ig több mint két tucat produkcióval várja a közönséget. Schwajda György Himnusz című darabját románul hallhatja a közönség, s ez már előrevetíti azt a célt, hogy a Deszka valamikor nagy nemzetközi megmérettetés legyen. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.