Jazz + más

Váczi Eszter saját nagylemezt most készített először, mégpedig klasszikus felállású dzsessztrióval.

Váczi Eszter megtalálta a műfaját. Igaz, ezt már a Váczi Eszter Quartet koncertjein is érezhettük az elmúlt években, de a Vissza hozzád című lemez most bárkit végleg meggyőz arról, hogy az énekesnő hazatalált.

Nem mondhatni, hogy egyenes út vezetett idáig. Váczi Eszter több mint tíz éve van a pályán, ezalatt énekelt már magyar népdalfeldolgozásokat gyerekeknek, oszlopos tagja volt a Geszti Péter-féle Jazz+Aznak, és belekóstolt a pop műfajába is: Beryvel közös duettje, az Egyedül című dal néhány éve a rádiók elhagyhatatlan slágere volt. Az utóbbi években Szörp nevű csapatával acid jazzt játszottak, és párhuzamosan koncertezett a nevét viselő kvartettel is.

Saját nagylemezt azonban most készített először, mégpedig klasszikus felállású dzsessztrióval. A hangsúly ezúttal a sajáton van: a zenét Gátos Iván, az együttes zongoristája szerezte, a dalszövegeket azonban egytől egyig Váczi Eszter írta. A finom, dallamos, néhol kicsit a múlt század első felének filmzenéit, szvinges hangulatát idéző, de teljesen mai zenéhez egyszerűen szép, hétköznapi pillanatokat felidéző szövegek társulnak. Amelyekben egy fiatal nő mutatja meg gondolatait, érzéseit, kérdéseit.

Kiegyensúlyozott, érett, sokszínű lemez, amely jókedvre hangol, vagy épp segít elengedni, amit el kell engednünk - attól függően, épp melyikre van szükségünk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.