Röviden

Török félhajó

A Tolna megyei Bölcskén helyezték szombaton biztonságba annak a hajónak a maradványait, amelyet február elején találtak a Dunában, a meder kotrása közben. A dereglye további sorsa, rekonstrukciója egyelőre bizonytalan. - Az első vizsgálatnál is egyértelmű volt, hogy nem modern roncsról van szó - mondta el Tóth
János Attila
búvárrégész. Egy töredékévgyűrű-alapú kormeghatározása után kiderült, török kori hajó volt.
A rekonstrukcióhoz először konzerválni kellene a maradványokat és kiemelni a hajó másik felét. (MTI)

Utánzott zene

Pakson tartották a hét végén a Szuzuki-módszer alapján zenélni tanítók és tanulók találkozóját. A Szuzuki Sinicsi által kifejlesztett metodikát anyanyelvi módszernek is nevezik, és az utánzásra épít. Három-négy éves korban érdemes elkezdeni, mert így a tanulás a gyermekek létének részévé válik. A találkozón mintegy száz gyermek vett részt. (MTI)

Síppal a Dob utcában

Első alkalommal rendeznek zsidó zenei fesztivált a budapesti Spinoza Házban, ahol március 21-e és 30-a között a zsidóság dalaiból adnak több műfajban ízelítőt. A Síppal-dobbal címet viselő fesztivál a szervezők közlése szerint időben kétezer évet, térben Oroszországtól kezdve Magyarországon, Spanyolországon át egészen Amerikáig idézi fel az ottani zsidóság dalait. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.