Sajtos cukkini lepény joghurtos uborkaöntettel
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 2 személyre: 250 g cukkini, 3 db újhagyma, 2 db tojás, 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 kk. szárított majoránna, 1 kk. szárított fodormenta, 1 tk. szerecsendió (frissen reszelt), 5-6 szem egész fekete bors (frissen tört), 3 ek. hidegen sajtolt olaj, 3 tk. tengeri só
Az öntethez: 1 pohár joghurt, 1/2 uborka, tengeri só
Az uborkát megtisztítjuk apró csíkokra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk és a hűtőszekrénybe tesszük.
A tojást egy edényben felverjük, elkeverjük benne a lisztet, a sót, a szerecsendiót, a majorannát, a fodormentát és a fekete borsot. A cukkinit felkockázzuk, a hagymát feldaraboljuk (6-7 mm) és elkeverjük a tojással, majd végezetül a frissen reszelt parmezánt is hozzáadjuk.
Közepes lángon előmelegített serpenyőbe (kevés olajjal) 1-1 evőkanállal rakunk a keverékből, kis lepényeket formázunk belőle, és aranybarnára sütjük mind két oldalát.
Tejfölös uborkaöntettel tálaljuk.