Krémes bableves kagylótésztával
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 50 perc
Hozzávalók 4 személyre: 200 g fehér (apró) szárazbab, 150 g kagylótészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 kk. Almatura zöldségpor, 10 szem fekete bors, 1 kk. majoránna, 3 db babérlevél, 1/2 tk. kurkuma, 3 kk. tengeri só, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 1,5 dl víz
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd főzéskor az első főzővizet - ha már felforrt - leöntjük róla, majd puhára főzzük.
A bab felét a vízzel elkeverjük, és turmixgéppel pépesítjük.
Visszaöntjük a főzőedénybe, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, a borssal, a babérlevelekkel 10 percig kis lángon főzzük.
Hozzáadjuk a tésztát, és 5 percig főzzük, 2 percet állni hagyjuk, majd frissen tálaljuk.