Barna rizses rizottó céklával

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 45-50 perc

Hozzávalók 4 személyre: 400 ml bio barna rizs, 1 db kisebb cékla, 50 g vaj, 100 g parmezán sajt

Zöldségléhez: 100 g sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2 tk. Almatura bio zöldségpor, 3 kk. tengeri só, 1,2 l víz

A hagymát apró kockákra vágjuk, és 1/2 dl olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is, felöntjük 4 dl vízzel. Addig főzzük, míg a sárgarépa meg nem puhul, majd hozzáadjuk a maradék vizet, és összeturmixoljuk.

A barna rizshez hozzáöntünk annyit, hogy ellepje, félig lefedjük, és kis lángon főzzük, gyakran megkeverjük.

A céklát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük a barna rizzsel.

Amikor elforrt róla a víz, adjunk hozzá a zöldségléből mindig annyit, hogy ellepje. Ezt addig ismételjük, amíg az összes lé el nem fogy, és a rizs is már puhára főtt.

Ha nem elég a lé, pótoljuk kevés vízzel.

Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el, majd tálaljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.