Barna rizses rizottó céklával
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45-50 perc
Hozzávalók 4 személyre: 400 ml bio barna rizs, 1 db kisebb cékla, 50 g vaj, 100 g parmezán sajt
Zöldségléhez: 100 g sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2 tk. Almatura bio zöldségpor, 3 kk. tengeri só, 1,2 l víz
A hagymát apró kockákra vágjuk, és 1/2 dl olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is, felöntjük 4 dl vízzel. Addig főzzük, míg a sárgarépa meg nem puhul, majd hozzáadjuk a maradék vizet, és összeturmixoljuk.
A barna rizshez hozzáöntünk annyit, hogy ellepje, félig lefedjük, és kis lángon főzzük, gyakran megkeverjük.
A céklát apró kockákra vágjuk, és elkeverjük a barna rizzsel.
Amikor elforrt róla a víz, adjunk hozzá a zöldségléből mindig annyit, hogy ellepje. Ezt addig ismételjük, amíg az összes lé el nem fogy, és a rizs is már puhára főtt.
Ha nem elég a lé, pótoljuk kevés vízzel.
Adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük el, majd tálaljuk.