Barna rizses zöldségleves gazdagon
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 45-50 perc
Hozzávalók 2 személyre: 200 ml bio barna rizs, 100 g sárgarépa, 2 db zöldhagyma, 1 db alma, 1 kk. szárított metélőhagyma, 1 kk. tengeri só, 6 dl víz
A barna rizst - félig fedett edényben - 5 dl vízben megfőzzük. Amikor már elfőtt róla a víz, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát, almát és a snidlinget.
Huszonöt percet főzzük kis lángon addig, amíg a barna rizs meg nem puhul. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, megkeverjük, lefedve félretesszük, és hagyjuk 5 percet összeérni az ízeket.
Egy-egy evőkanál hidegen sajtolt olívaolajjal tálaljuk.