Barna rizses zöldségleves gazdagon

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 45-50 perc

Hozzávalók 2 személyre: 200 ml bio barna rizs, 100 g sárgarépa, 2 db zöldhagyma, 1 db alma, 1 kk. szárított metélőhagyma, 1 kk. tengeri só, 6 dl víz

A barna rizst - félig fedett edényben - 5 dl vízben megfőzzük. Amikor már elfőtt róla a víz, hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát, almát és a snidlinget.

Huszonöt percet főzzük kis lángon addig, amíg a barna rizs meg nem puhul. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, megkeverjük, lefedve félretesszük, és hagyjuk 5 percet összeérni az ízeket.

Egy-egy evőkanál hidegen sajtolt olívaolajjal tálaljuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.