Túrós, parmezános különlegesség paradicsomszósszal

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

SÜTÉSI IDŐ: 35 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 100 g túró, 100 g parmezán sajt, 2 kk. bazsalikom, 2 kk. oregánó, 2 dl tej, 2 db tojás, 2 ek. tejföl, 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 ek. kenyérmorzsa, 2 kk. tengeri só

PARADICSOMSZÓSZHOZ: 400 ml hámozott paradicsom, 3 kk. szárított bazsalikom, 1 kk. morzsolt oregánó, 3 fej fokhagyma, 2 kk. tengeri só, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hozzávalókat keverjük el a két tojás sárgájával. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, és adjuk a túrós keverékhez, majd egy előre kiolajozott, lisztezett kör alakú tepsibe (kb. 30 cm) terítsük el, reszeljünk rá parmezán sajtot, és süssük 35 percig.

Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni (kb. 20 perc).

Amíg sül a különlegesség, készítsük el a paradicsomszószt.

Nyomkodjuk szét a paradicsomokat, olajon melegítsük fel, adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott fokhagymát. Kis lángon rotyogtassuk kb. 5 percig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.