Túrós, parmezános különlegesség paradicsomszósszal
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
SÜTÉSI IDŐ: 35 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 100 g túró, 100 g parmezán sajt, 2 kk. bazsalikom, 2 kk. oregánó, 2 dl tej, 2 db tojás, 2 ek. tejföl, 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 ek. kenyérmorzsa, 2 kk. tengeri só
PARADICSOMSZÓSZHOZ: 400 ml hámozott paradicsom, 3 kk. szárított bazsalikom, 1 kk. morzsolt oregánó, 3 fej fokhagyma, 2 kk. tengeri só, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hozzávalókat keverjük el a két tojás sárgájával. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, és adjuk a túrós keverékhez, majd egy előre kiolajozott, lisztezett kör alakú tepsibe (kb. 30 cm) terítsük el, reszeljünk rá parmezán sajtot, és süssük 35 percig.
Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni (kb. 20 perc).
Amíg sül a különlegesség, készítsük el a paradicsomszószt.
Nyomkodjuk szét a paradicsomokat, olajon melegítsük fel, adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott fokhagymát. Kis lángon rotyogtassuk kb. 5 percig.