Feta sajtos sárgarépaleves
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 300 g sárgarépa, 100 g feta sajt, 1 db lila hagyma, 1 kk. szárított petrezselyem, 1/dl hidegen sajtolt olívaolaj, 5 dl víz, 1 kk. curry fűszer, 1/2 kk. tengeri só
A sárgarépát kockázzuk fel, majd kevés olajon, nagy lángon fedett edényben pároljuk kb. 3-4 percig. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, gyakran keverjük. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és kis lángon pároljuk 10 percig. Adjuk hozzá a curryt és a petrezselymet, öntsünk rá vizet, forraljuk fel, majd lefedve hagyjuk állni 10 percig.
Tálaláskor a tányérba rakjuk a felkockázott fetát, majd rá a levest.