Pikáns burgonyakrémleves kukoricával
Elkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személy részére: 3 db közepes nagyságú burgonya, 285 g morzsolt csemegekukorica (1 konzerv), 1 db szárított egész csilipaprika, 5 db babérlevél, 2 kk. tengeri só, 5 dl víz, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 1/4 db zöld kaliforniai paprika
A burgonyát és a paprikát apró kockákra vágjuk, a csilivel és a babérlevéllel fedő alatt 20 percet főzzük. Leöntjük róla a vizet, hozzáadunk 150 g kukoricát, és főzzük még 10 percet. Kivesszük a csilit, a babérleveleket, majd mixerben pépesítjük. Visszaöntjük az edénybe, hozzáadjuk a maradék kukoricát (maréknyit tegyünk félre a díszítéshez), és sózzuk. Felforraljuk, majd hagyjuk állni 10 percet.
A díszítéshez a kukoricát egy felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük, megsózzuk, megkeverjük, és a levesre tesszük.