Rakott kel sült szójával és currys rizzsel
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
SÜTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 400 g kelkáposzta, 2 dl jázmin rizs, 1/2 kk. kurkuma, 1 kk. biryani curry fűszerkeverék, 1 kk. szárított petrezselyem, 80 g Haas szójaszelet, 2 ek. tökmag
Főzőléhez: 1/2 liter víz, 20 szem feketebors frissen törve, 1 kk. durvára darált színes bors, 3 tk. Almatura bio zöldségpor, 1 kk. tengeri só, hidegen sajtolt olívaolaj, 400 ml tejföl, 3 kk. szárított oregánó
A káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megsütjük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Jó, ha egy kicsit odakapatjuk.
A szójaszeleteket 15-20 percig főzzük a főzőlében, majd öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kicsit kihűlni. Vágjuk kockákra, majd kevés olajon a tökmaggal együtt nagy lángon süssük meg, közben gyakran kevergessük.
A rizst kevés olajon fehérre pirítjuk, hozzáadjuk a biryani fűszerkeveréket, a kurkumát és kevés sót, megkeverjük, majd 4 dl vízben kis lángon főzzük, míg el nem fő róla a víz, ezután lefedjük és hagyjuk párolódni.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
Egy kiolajozott jénai edényben rétegesen, először a rizst, káposztát, majd a szójakockákat egymásra rakjuk, végezetül tejföllel megkenjük jó vastagon, és megszórjuk oregánóval.
Ezt a műveletet háromszor megismételjük és tejföllel zárjuk.
Sütőben 30 percig sütjük.
Tálalás előtt 20 percig hűlni hagyjuk, fogyasszunk mellé tejfölt és friss salátát.