Rakott kel sült szójával és currys rizzsel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

SÜTÉSI IDŐ: 30 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 400 g kelkáposzta, 2 dl jázmin rizs, 1/2 kk. kurkuma, 1 kk. biryani curry fűszerkeverék, 1 kk. szárított petrezselyem, 80 g Haas szójaszelet, 2 ek. tökmag

Főzőléhez: 1/2 liter víz, 20 szem feketebors frissen törve, 1 kk. durvára darált színes bors, 3 tk. Almatura bio zöldségpor, 1 kk. tengeri só, hidegen sajtolt olívaolaj, 400 ml tejföl, 3 kk. szárított oregánó

A káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megsütjük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Jó, ha egy kicsit odakapatjuk.

A szójaszeleteket 15-20 percig főzzük a főzőlében, majd öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kicsit kihűlni. Vágjuk kockákra, majd kevés olajon a tökmaggal együtt nagy lángon süssük meg, közben gyakran kevergessük.

A rizst kevés olajon fehérre pirítjuk, hozzáadjuk a biryani fűszerkeveréket, a kurkumát és kevés sót, megkeverjük, majd 4 dl vízben kis lángon főzzük, míg el nem fő róla a víz, ezután lefedjük és hagyjuk párolódni.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Egy kiolajozott jénai edényben rétegesen, először a rizst, káposztát, majd a szójakockákat egymásra rakjuk, végezetül tejföllel megkenjük jó vastagon, és megszórjuk oregánóval.

Ezt a műveletet háromszor megismételjük és tejföllel zárjuk.

Sütőben 30 percig sütjük.

Tálalás előtt 20 percig hűlni hagyjuk, fogyasszunk mellé tejfölt és friss salátát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.