Hideg téli napok kelkáposzta levese
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLY RÉSZÉRE: 150 g kelkáposzta, 2 ek. fenyőmag, 1/4 kk. kurkuma, 1/4 kk. őrölt csilipaprika, 1/4 frissen reszelt szerecsendió, 1 kk. zöld kardamom, 4 fej fokhagyma, 7 db babérlevél, 2 kk. tengeri só, 3 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
A káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd egy edényben kevés olajon puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk ízlés szerint, és felöntjük 5 dl vízzel.
Fedő alatt, kis lángon 15 percig főzzük, majd levesszük, adunk hozzá két evőkanál hidegen sajtolt olívaolajat, és állni hagyjuk 10 percig, hogy a fűszerek ízei összeérjenek.
Tálalás előtt egy-egy evőkanál fenyőmagot tehetünk a levesünkbe.