Röviden

Magyar kultúra napja Kárpátalján

Rendezvénysorozattal ünneplik a magyar kultúra napját Kárpátalján. Ungváron január 20-án bemutatják a Don Quijotét, 23-án Himnusz-mondó versenyt rendeznek, majd kiállítás nyílik a tiszaháti plein air alkotótábor résztvevőinek munkáiból, lesz néptáncbemutató és kiállítás. Munkácson 22-én megkoszorúzzák Kazinczy Ferenc emléktábláját. A beregszászi rendezvények sora is koszorúzásokkal kezdődik, sor kerül könyvbemutatókra, fotó- és képzőművészeti kiállításra, filmvetítésre és dalestre is. (MTI)

Ady-dalok az Írószövetségben

Ady Endre halálának 90. évfordulóján, kedden hallhatóak lesznek a ritkán előadott Ady-dalok, a költő Reinitz Béla által megzenésített versei. Faragó Laura előadásában hangzik fel a Röpülj hajóm, a Sem utódja, sem boldog őse, a Léda a hajón, a Héja-nász az avaron és több híres költemény a Magyar Írószövetség Klubtermében (Bp. VI. Bajza utca 18.). (Cs. L.)

Kortársak a Francia Intézetben

Hoffmann István kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílik kiállítás Meglátni címmel 2009. január 22-én, csütörtökön 18 órakor a Francia Intézet Pedrazzini Termében. A kiállító művészek között szerepel Bukta Imre, Fe Lugossy László, El Kazovszkij, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Wahorn András. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.