Jazz Keddek fiatal művészekkel

Gadó Gábor koncertjével indul a Kőleves Jazz Kedd névre keresztelt koncertsorozat idei első szezonja január 20-án a Kőleves nevű budapesti pinceklubban.

A Kőlevesben tavaly kezdett koncertsorozatot szervezni Bacsó Kristóf szaxofonművész és Szandai Mátyás nagybőgős. Céljuk, hogy a fiatal, illetve a középgenerációhoz tartozó, saját zenét játszó, saját útjukon haladó zenészek, zenekarok fellépési lehetőséghez jussanak. A sorozat május végéig tart, a koncertek este kilenckor kezdődnek.

Első alkalommal Gadó Gábor és zenekara játszik: a már tizenegy saját albumot jegyző zenész 2003-ban elnyerte a francia L'Académie du Jazz Bobby Jasparról elnevezett életműdíját, amelyet minden évben az év európai dzsesszművészének ítélnek oda. A következő hetekben is remek koncertekre számíthat a közönség, hiszen fellép többek között az Eichinger Quartet, a Bacsó Kristóf Quartet, Vázsonyi János, a Szabó Dániel Trió, a Dés András Trió, a Nagy János Trió, a Brezó Quartet, a Szandai Mátyás Quintet (részletes program: www.koleves.com).

Gadó Gábor megy a Kőlevesbe
Gadó Gábor megy a Kőlevesbe
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.