Gyurcsányhoz mennek az alkotók

Gyurcsányhoz fordultak az alkotók, indul a könyvhét-történeti vetélkedő, kultúrközpont nyílt Zsámbékon. Kishírek a nagyvilágból.

A kormányfőhöz fordultak az alkotók

Az alkotóművészek köztestületének létrehozását sürgeti a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) elnöksége abban a levélben, amelyet Gyurcsány Ferenchez küldtek. A MAOE és a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) egyesítésével kialakuló új köztestületről már elkészült a tervezet, amelyet a kabinet elé terjesztettek, de az elfogadás folyamata megakadt. Most a miniszterelnök segítségét kérik a folytatáshoz. (V. Gy.)

Könyvhét-történeti verseny

Az idén 80 éve, hogy Supka Géza kezdeményezésére megtartották az első könyvnapot Magyarországon. Az ünnepi könyvhétté terebélyesedett rendezvény jubileuma alkalmából a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése könyvhéttörténeti vetélkedőt hirdet középiskolásoknak. Négy- vagy ötfős csapatok jelentkezését várják, a döntőt június 6-án rendezik a pesti Vörösmarty téren. Jelentkezni január 20-ig lehet az egyesülés címén (1073 Bp., Kertész u. 41.) vagy az mkke@mkke.hu-n. (V. Gy.)

Kultúrközpont a Képző helyén

Zsámbékon felújították a Zichy-kastélyt, amely 2004-ig, leégéséig az Apor Vilmos Tanítóképző Főiskolának adott otthont. A főiskola a tűz után Vácra költözött, az épület pedig most, miután tulajdonosai, a Szent Keresztről nevezett irgalmasnővérek felújíttatták, a Zsámbéki Zichy Oktatási és Kulturális Központnak ad otthont. Első rendezvényük, Szikora Tamás festőművész kiállítása január 17-én nyílik, majd Schroeder festőjének Immendorfnak 250 képét tekinthetik meg a látogatók. (Cs. L.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.