Hamm...

Pesten a gádzsik májkrémeket esznek, mondta szomorú vágyakozással Gáspár Győző a Győzike-show egyik őszi adásában, és tekintetén is látszott: azért az ő élete sem fenékig tejfel. Ám hogy a sors mennyire rendes hozzá, mi sem bizonyítja jobban, mint az: ezekben a napokban az RTL Klub Vacsoracsata című műsorában immár ő maga is "májkrémeket" eszik pesti gádzsikkal; az élete kiteljesedett tehát. Míg Győzike az említett főzőműsorában fogyaszt, addig más hírességek a TV 2 Hal a tortán című sorozatában táplálkoznak a hazai lakosság legnagyobb gyönyörűségére.

Hogy nézők milliói számára mi a vonzó abban, hogy úgynevezett celebek szája sarkában csorog a zsír, majd halk böffentésekkel tömik magukba a desszertet, végül olykor becsiccsentenek, máskor egyenesen szénné isszák magukat, valamint ipari mennyiségben, kényszeresen huncutkodnak, azt nem könnyű megfejteni. A nézettségi mutatók alapján azonban kijelenthetjük: a magyar embernek minderre feltétlenül szüksége van.

Az MTV ötletmestereinél ehhez képest elég lassan esett le az ejtőernyős papírszeletke, de leesett, és most Az étterem című főzőműsorral - a jelentős nézettség reményében - az m1 is beszállt a nyilvános eszem-iszomba. Műsoronként két híresség verseng, ám hogy pontosan miben, az egyelőre nem derült ki. Szerepükről csak annyi hangzott el: "kicsit pincérek, kicsit tulajdonosok, kicsit barátaikat vendégül látó házigazdák." És ennél pontosabban valóban nem lehet meghatározni, mi is a feladatuk. Az ételeket nem ők készítik el, csupán lelkesen drukkolnak a melléjük rendelt szakácsoknak, hogy sikerüljön a menü, vendégeiknek pedig hogy jól érezzék magukat, de leginkább azért szorítanak: sikerüljön megúszniuk ezt a műsort. Legalábbis az első adás két főszereplője, Kamarás Iván és Kapócs Zsóka nemigen találta a helyét az étteremben.

Kamarás üveggömbben úszkáló halakkal és dalra fakadó barátjával igyekezett varázslatossá tenni az estét, Kapócs Zsóka hangulatlámpákkal és általa előadott énekszámmal. Amúgy meg lábatlankodtak egy nagyméretű konyhában, sertepertéltek a pincérek mellett, bejelentettek ezt-azt, visszafogottan kedélyeskedtek.

Igaz, nemcsak a hírességek szerepe tisztázatlan, de a műsorvezetőké, a különféle rangú konyhafőnököké, a vendégeké és a zsűritagoké is. Az egész műsor akadozó, feszengős; nehézkes igyekezet mozgatja. Mindenki zavarban van, kimódolt párbeszédeket folytat, mindenki kényszeredett. A két műsorvezető, Gundel Takács Gábor és Novodomszky Éva fakó közhelyeket és még fakóbb vicceket mond: "Az ételről ifjú és tehetséges séfek, a hangulatról hírességeink gondoskodnak." "Kamarás Iván szereti a nagy feladatokat, megjelenése és tehetsége az éttermi kultúrát is új dimenzióba helyezi." "Vajon kinek lesz malaca a bőrös malaccal?" És, hogy stílusban maradjon a műsor, dr. Buday Gábor, a Gundel étterem ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke így kezdi az értékelést: "A két művész példamutatóan segítette a szakácsok munkáját, varázslatos egyéniségükkel bebizonyították, hogy kiváló házigazdák és vendéglátók."

Valamint a májkrémek is szépen fogytak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.