Akku - feltöltés alatt

Klub a színházi szakmának, valami olyasmi, mint a Fészek volt a fénykorában - erről álmodoznak az AKKU létrehozói. Ma estére évnyitó együttlétet szerveznek, régi és új színészzenekarokkal.

Olyan találkozási pont, ahova bárki bemehet, biztosan összefut egy-két művésszel. Nincs senki kizárva, a fogyatékkal élőkre kimondottan számítanak az akadálymentesített épületben. Legközelebb ma este kilenckor a színészzenekarok estjén.

Tilo Werner és Katona László a Krétakör SzínészTáncZenekar színész-tánczenészei
Tilo Werner és Katona László a Krétakör SzínészTáncZenekar színész-tánczenészei

Az AKKU először 2005-ben, a Budapesti Őszi Fesztivál klubjaként nyílt meg. Ősszel újra kitárta kapuját, és megint a BŐF klubjaként. Ez alkalommal azonban további programokat is hirdetett, s most úgy tűnik, főként az erzsébetvárosi önkormányzatnak és az NKA-támogatásnak köszönhetően maradhat is - mondja Vég Szilvia kommunikációs munkatárs. Mivel a létrehozók között sok a színházi ember - legjobb példa erre az ügyvezető Horgas Péter díszlet- és látványtervező -, egyértelmű volt, hogy fontos szerepet kapnak itt a színielőadások. De rendeztek már kiállításokat és koncerteket, sőt helyet adtak a dunaPart című projektnek, ahol külföldi szakembereket invitáltak függetlenek előadásaira, valamint a Kortárs Drámafesztivál klubjának.

Most olyan színházi klubban gondolkodnak, ahol havonta egyszer összejöhet a szakma, és megvitathatja ügyes-bajos dolgait. Bevezetőként ma estére évnyitó együttlétet szerveznek, régi és új színészzenekarokkal. A Krétakör SzínészTáncZenekart nem kell bemutatni, de némi magyarázatra szorul például a Mackó és az Állatok, az egri színész, Mészáros Máté új zenekara, a nevét pár napja kapta. Ígérte magát - többek között - Für Anikó, Máthé Zsolt az Örkényből, és a Katonából a Mi ez a hang? (Dzsesztetés) című produkció szereplői.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.